Телефонные номераКарта проездаВремя работыНаписать в ViberНаписать в TelegramInstagram iXpert
EN UA RU

+38 (093) 01-000-86


м. Харків, вул. Cумська 82


м. Кропивницький
вул. В'ячеслава Чорновола, 37б
Отримати знижку на ремонт (до 10%)

💻 Що нового в новій системі macOS Sequoia?

До офіційного релізу macOS Sequoia залишилося зовсім небагато часу і необхідно переглянути всі новинки, які на нас чекають у новій операційній системі від Apple.

Що нового в macOS Sequoia?

Почнемо зі штучного інтелекту у новій системі.

У цю частину входять всілякі інструменти для написання тексту, а саме в Нотатках тепер легко можна додавати/форматувати текст як необхідно Вам – додавати заголовки, тепер можна не використовуючи окрему кнопку, а просто написати «заголовок» перед текстом, і він відразу виділитися як новий заголовок. При відтворенні звуку англійською мовою текст можна дублювати також у нотатки, що також підвищує швидкість ретрансляції з аудіо- в текстовий варіант. Також тепер у Нотатках додані функції калькулятора – при записі будь-яких чисел та проведенні з ними операцій (складання/віднімання/множення/поділу) відразу буде запропоновано результат, в принципі, це реалізація невеликої функції Numbers, що теж дуже зручно в процесі використання. Також буде поява нової функції Genmoji – це персональні смайли, які видаються після введеного тексту. І на додаток можливість створювати фільми пам’яті, які також працюватимуть після введеного Вами тексту.

Що стосується оновленого штучного інтелекту, який пов’язаний у новій macOS Sequoia з Siri, то тепер стало доступно ще більше різних нових функцій у голосовому помічнику.

Керування iPhone або iPad на Macbook, iMac під OS X Sequoia.

Це ще одна цікава особливість нової системи – тепер керувати вашим айфоном або айпадом можна віддалено за допомогою ідентифікатора Apple ID. Для керування достатньо, щоб пристрої були з’єднані між собою одним Apple ID і після цього можна запускати iPhone на екрані Macbook/iMac і далі виконувати різні запити на телефоні. Дуже цікава фішка операційної системи.

Відеоконференція OS X Sequoia

Дві новинки – тепер можна додавати власне тло для будь-якого Вашого відеочату. Також додано новий режим доповідача, який дозволяє вам попередньо переглянути те, про що Ви хотіли б поділитися з іншими, і зробити це до того моменту, як все буде опубліковано на відео.

Safari

Мабуть, найбільш глобальне вдосконалення, яке стосується Safari у OS X Sequoia – це Reader. Тепер можна легко виділити необхідну інформацію, прочитати нею без реклами, а також зрозуміти чи корисна дана інформація чи ні. Також відеопрогравач автоматично визначає, якщо програється відео, і відображається у невеликому вікні на робочому столі, і тепер можна займатися своїми справами на комп’ютері переглядаючи відео без попереднього налаштування.

Програма «Паролі» тепер доступна і на Windows, і їх не потрібно додатково синхронізувати.

Повідомлення

Що стосується повідомлень, то з’являться дві нові функції – відкладена відправка повідомлення – дуже зручно, якщо необхідно запланувати необхідне смс на певний час, а також відповідь на будь-які повідомлення в один дотик, але реалізацію цього моменту ми спостерігали в різних додатках, що досить зручна.

Карти Apple

Додано нові картографічні стежки з усіма маршрутами у всіх національних парках США. Також можна ділитися своїми маршрутами онлайн або зберігати в офлайн для подальшого перегляду.

З усього в новій системі OS X Sequoia можна виділити опрацювання штучного інтелекту та додавання нового функціоналу, який збільшує працездатність та час на роботу з гаджетами.

Apple Service iXpert



м. Харків, вулиця Сумська 82
(093) 01-000-86
(096) 01-000-86


Пн-Сб: 10:00 – 19:00
Нд: вихідний